Amb aquesta tercera proposta tanquem una inspiradora col·laboració amb Valrhona Selection i el mixòleg Thomas Trefcon, en la qual hem explorat com la tècnica i els ingredients d’alta cuina poden elevar el món de la cocteleria contemporània. Presentem Thyme Flies, un còctel a base de rom, servit en got Highball, que destaca pel seu equilibri entre intensitat aromàtica i una textura sorprenent.

L’escuma, protagonista aromàtica

El més distintiu d’aquest còctel és la seva delicada escuma vegetal aromàtica a la farigola, elaborada amb el nostre texturitzant Proespuma Fred. Gràcies a la seva formulació específica, permet obtenir una escuma airejada, estable i lleugera, sense necessitat d’ou ni derivats animals, perfecta per a receptes veganes i d’alta exigència tècnica.

Preparada en sifó, aquesta escuma es converteix en un element tant visual com sensorial, aportant al còctel una capa de frescor herbal que contrasta amb la calidesa del rom. El resultat és un joc d’aromes i textures en cada glop.

Com assenyala el mateix Thomas Trefcon, Thyme Flies és un còctel adaptable a totes les estacions i regions del món. Encara que en aquesta versió s’ha utilitzat farigola com a protagonista, l’escuma pot reinterpretar-se amb qualsevol herba o botànic local: romaní, alfàbrega, menta o fins i tot cítrics, oferint un llenç creatiu per al bartender modern.

Thyme Flies

Ingredients

  • Còctel: Thyme flies
    • 3cl -

      Cordial vegetal (farigola i romaní)

    • 4cl -

      Rom Diplomático Planas

    • 4cl -

      Aigua amb gas

    • qs -

      Escuma d’herbes

  • Escuma d'herbes
    • 100g -

      Farigola i romaní frescos (escaldats i refredats)

    • 500g -

      Aigua freda

    • 0,5g -

      Goma xantana

    • 24g -

      Sucre

    • 2pn -

      Sal

Elaboració

  • Còctel: Thyme flies

    1. Afegir un pal de gel transparent al got (o una mica de gel si no en tens).
    2. Afegir tots els ingredients al got highball.
    3. Remenar delicadament amb una cullereta.
    4. Adornar la beguda amb Escuma d'Herbes.
  • Escuma d’herbes

    1. Barrejar 30 g de farigola i romaní amb l'aigua freda en una gerra.
    2. Utilitzar la batedora i després filtrar-ho amb un colador fi.
    3. A la batedora, afegir 300 g de la preparació anterior.
    4. Afegir la goma xantana, el sucre i 2 pessics de sal.
    5. Barrejar bé.
    6. Afegir Proespuma Fred. Barrejar de nou.
    7. Abocar la barreja en un sifó.

Comparteix aquesta recepta

Altres receptes que poden interessar-te

Productes
Productes