Entremès Vegà de Figues i Nous

En la nostra missió d’innovar i oferir alternatives més netes sense renunciar al sabor, hem col·laborat amb el talentós pastry chef italià Matteo Felicci, qui s’ha sumat al repte d’utilitzar el nostre producte Proglaçage com a peça clau per crear un entremès 100 % vegà de figues i nous. En una pastisseria professional que cada vegada demanda productes més ètics i vegetals, aquesta recepta representa un salt tècnic i sensorial.

L’Entremès vegà de figues i nous combina diverses capes de tècnica: un praliné de nous amb textura cruixent i profunditat de sabor; una galeta de nous que aporta estructura i contrast; una confitura de figues que aporta sucositat i nota fruital; una mousse de nous que eleva la suavitat; i finalment un glasejat de figues elaborat amb Proglaçage, la nostra nova solució vegetal per a glasejats.

Gràcies a Proglaçage s’ha aconseguit evitar completament l’ús de gelatina animal i de pectines, mantenint un glasejat molt brillant, estable i amb un sabor autèntic a fruita.

El fet que aquest postre sigui veggie al 100 % no només respon a tendències alimentàries, sinó que exigeix un nivell tècnic alt: textura, sabor, estabilitat, presentació. Matteo Felicci demostra una vegada més com la innovació i els ingredients tècnics poden anar de la mà per crear obres que satisfacin tant el xef més exigent com el consumidor conscient.

 

Entremès Vegà de Figues i Nous

Matteo Felicci presenta un entremès vegà de figues i nous, elaborat amb praliné, galeta, confitura, mousse i un brillant glasejat de figues amb Proglaçage, l’alternativa vegetal que evita gelatina animal i pectines, realçant el sabor autèntic de la fruita.

Ingredients

  • Praliné de nous
    • 300g -

      Nous pelades

    • 150g -

      Sucre granulat

    • 6g -

      Flor de sal

  • Galetes de nous
    • 45g -

      Oli de nous

    • 55g -

      Iogurt de soja

    • 25g -

      Sucre morè

    • 25g -

      Nous mòltes

    • 10g -

      Maizena

    • 40g -

      Farina per a tot ús

    • 0,5g -

      Flor de sal

  • Croustillant
    • 10g -

      Mantega de cacau

    • 25g -

      Praliné de nous

    • 10g -

      Espelta torrada i inflada

  • Confitura de figues
  • Mousse de nous
    • 215g -

      Nata vegetal sense sucre

    • 50g -

      Sucre morè

    • 20g -

      Fècula de patata

    • 40g -

      Mantega de cacau

    • 75g -

      Praliné de nous

    • 215g -

      Nata vegetal sense sucre semimuntada

  • Glasejat de figa

Elaboració

  • Praliné de nous

    1. Torreu les nous en un forn de convecció a 160 °C durant uns 20 minuts.
    2. Prepareu un caramel sec amb el sucre, esteneu sobre una làmina de silicona i deixeu que s'endureixi.
    3. Introduïu les nous torrades, els trossos de caramel i la flor de sal en una batedora potent. Triturar fins a obtenir una barreja homogènia.
    4. Guardeu el praliné en un pot, protegit de la llum, a temperatura ambient, durant un màxim de 3 mesos.
  • Galeta de nous

    1. Bateu l'oli de nous, l'iogurt de soja i el sucre morè.
    2. Afegiu la resta d'ingredients i bateu fins a obtenir una mescla homogènia.
    3. Aboqueu la massa en un motlle circular de 16 cm i enforneu en un forn de convecció a 160 °C durant 20 minuts, o fins que estigui daurada.
    4. Retireu del forn, cobriu amb film transparent i deixeu refredar.
  • Croustillant

    1. Foneu la mantega de cacau i el praliné de nous al bany maria o al microones.
    2. Afegiu l'espelta inflada, barregeu bé i esteneu al fons d'un aro de 14 cm.
    3. Col·loqueu a sobre la galeta de nous, tallada a mida, pressionant lleugerament, i congeleu.
  • Confitura de figues

    1. Talleu les figues a trossos i col·loqueu-les en una cassola amb el suc de llimona i la pectina barrejada amb sucre.
    2. Porteu a ebullició i cuineu durant 2 minuts.
    3. Bateu amb una batedora de mà i aboqueu en un motlle circular de 14 cm.
    4. Deixeu refredar a temperatura ambient i congeleu.
  • Mousse de nous

    1. Barregeu la nata, el sucre i la fècula de patata en una cassola.
    2. Bateu bé i cuineu a foc lent, remenant contínuament, fins que espesseixi.
    3. Aboqueu en una gerra sobre la mantega de cacau i el praliné de nous, i emulsioneu amb una batedora de mà.
    4. Quan la mescla arribi als 40 °C, incorporeu amb cura la nata semimuntada amb una espàtula.
  • Glasejat de figa

    1. Barregeu tots els ingredients en una cassola, bateu bé i cuineu fins que la mescla arribi als 100 °C.
    2. Passeu a una gerra i refredeu a 40 °C.
  • Assemblatge: Entremès vegà de figues i nous

    1. Aboqueu uns 2 cm de mousse de nous en un motlle circular de 18 cm × 4,5 cm.
    2. Afegiu el farciment congelat, pressionant suaument perquè la mousse pugi pels costats.
    3. Aboqueu la resta de la mousse i tanqueu amb la galeta congelada, amb la part cruixent cap amunt. Congeleu fins que estigui ferm.
    4. Desmotlleu l'entremès i glasegeu immediatament amb el glasejat de figues a 40 °C.
    5. Decoreu amb figues fresques i pa d'or.
    6. Abans de servir, deixeu descongelar a la nevera durant almenys 6 hores.

Comparteix aquesta recepta

Altres receptes que poden interessar-te

Productes
Productes