Polvoró de Cacau i Avellana

Amb l’arribada de la temporada nadalenca, els polvorons tornen a ocupar un lloc protagonista a les nostres taules. Aquest clàssic dolç, tan arrelat a la gastronomia espanyola, es distingeix per la seva textura delicadament arenosa i el seu inconfusible sabor a fruits secs i mantega. Però, en aquesta versió, l’equip del Restaurant Disfrutar (Barcelona) ens convida a redescobrir el polvoró des d’una mirada contemporània, combinant tradició i tècnica en una creació que sorprèn pel seu equilibri i refinament.

El Polvoró de cacau i avellana que presentem en aquesta recepta manté l’essència de la recepta tradicional, però amb una textura més lleugera i un sabor profundament aromàtic gràcies a la barreja del cacau i les avellanes torrades. El resultat és un mos elegant i delicat que evoca l’esperit de les festes, amb un toc d’innovació que només els xefs de Disfrutar poden aportar.

La clau tècnica: Maltosec

El protagonista invisible d’aquesta recepta és el nostre Maltosec, un texturitzant dissenyat per aglutinar greixos, com mantegues o pralinés, permetent obtenir una estructura seca, modelable i fàcilment manipulable. Aquesta propietat és essencial per aconseguir la textura trencadissa i fundent que caracteritza un bon polvoró, però amb una precisió i neteja tècnica que garanteix resultats constants i professionals.

Col·laboració amb l’equip de Disfrutar

Aquesta recepta és una mostra més de l’estreta col·laboració entre Sosa Ingredients i l’equip creatiu de Disfrutar, que continua explorant noves formes d’aplicar la ciència culinària a l’alta gastronomia. Junts, seguim desenvolupant eines que permeten transformar la tradició en innovació.

Al final de la recepta trobaràs un vídeo pas a pas on podràs seguir l’elaboració completa del polvoró de cacau i avellana, a més d’una tècnica addicional per preparar roques de xocolata utilitzant el mateix principi de treball amb Maltosec.

Polvoró de Cacau i Avellana

Una recepta que combina el sabor de sempre amb la creativitat i la precisió de la cuina moderna. Perfecta per a aquells que busquen reinventar els clàssics nadalencs amb un toc d’innovació professional. Aquesta recepta ha estat elaborada per l’equip del Restaurant Disfrutar – Barcelona, per a 25 polvorons.

Ingredients

  • Polvoró de cacau i avellana
    • 75g -

      Oli verge d’avellana.

    • 10g -

      Cacau en pols.

    • 20g -

      Sucre llustre.

Elaboració

  • Polvoró de cacau i avellana

    1. Juntar en un bol el Maltosec amb el cacau en pols i el sucre llustre.
    2. Barrejar amb la mà i anar incorporant a poc a poc l'oli d'avellana, integrant totalment tot el conjunt, fins a aconseguir una massa consistent i regular.
    3. Estirar la massa entre dos papers sulfuritzats aconseguint una alçada d'1,5 cm i tallar amb un tallapastes circular de 3,5 cm de diàmetre.
    4. Guardar els polvorons de cacau obtinguts en un recipient hermètic en un lloc fresc i sec.
  • Acabat i finalització

    1. Podem finalitzar espolsant una mica de cacau per sobre, pols d'avellana… O afegir uns brots o algun element cruixent per donar-li textura.

Comparteix aquesta recepta

Altres receptes que poden interessar-te

Productes
Productes