Els gelificants són un grup de texturitzants que permeten elaborar gelatines (gels en sentit estricte). Són productes que, per la seva estructura, tenen la capacitat d’absorbir l’aigua generant una xarxa tridimensional que converteix el líquid en un sòlid o semisòlid.
El que diferencia bàsicament els gelificants és:
Els esferificants són agents utilitzats a la cuina per crear esferes amb líquids, transformant-los en petites perles que esclaten a la boca. Aquest procés, conegut com a esferificació, permet encapsular sabors líquids en una fina membrana, oferint una experiència sensorial única.
Les gelatines líquides són solucions de gelatina que es mantenen en estat líquid i s'utilitzen principalment per donar brillantor i millorar l'aparença d'aliments i postres.
Les gelatines d'origen animal són substàncies obtingudes a partir del col·lagen present en teixits connectius d'animals, com ossos i pells. A més de la seva capacitat per formar gels, les gelatines d'origen animal són valorades per la seva capacitat de retenir aigua i millorar la textura dels aliments.
Els gelificants vegetals són substàncies derivades de fonts vegetals que s'utilitzen per espessir o solidificar líquids, formant gels. Els gelificants vegetals són apreciats per ser una alternativa adequada per a dietes vegetarianes i veganes, ja que no contenen ingredients d'origen animal.
Per oferir les millors experiències, utilitzem tecnologies com les cookies per emmagatzemar i/o accedir a informació del dispositiu. En donar el teu consentiment per a aquestes tecnologies ens permetrà processar dades com el comportament de navegació o identificadors únics en aquest lloc. La manca de consentiment o la revocació del consentiment pot afectar negativament determinades característiques i funcions.