Gelificants

Els gelificants són un grup de texturitzants que permeten elaborar gelatines (gels en sentit estricte). Són productes que, per la seva estructura, tenen la capacitat d’absorbir l’aigua generant una xarxa tridimensional que converteix el líquid en un sòlid o semisòlid.

El que diferencia bàsicament els gelificants és:

  • Origen: animal o vegetal.
  • Textura: tova, dura, cremosa, trencadissa, elàstica, etc.
  • Temperatura: temperatures d’activació, gelificació i el punt de fusió.

TRIA CATEGORIA

Esferificants

Els esferificants són agents utilitzats a la cuina per crear esferes amb líquids, transformant-los en petites perles que esclaten a la boca. Aquest procés, conegut com a esferificació, permet encapsular sabors líquids en una fina membrana, oferint una experiència sensorial única.

Gelatines Líquides

Les gelatines líquides són solucions de gelatina que es mantenen en estat líquid i s'utilitzen principalment per donar brillantor i millorar l'aparença d'aliments i postres.

Gelatines d'Origen Animal

Les gelatines d'origen animal són substàncies obtingudes a partir del col·lagen present en teixits connectius d'animals, com ossos i pells. A més de la seva capacitat per formar gels, les gelatines d'origen animal són valorades per la seva capacitat de retenir aigua i millorar la textura dels aliments.

Gelificants Vegetals

Els gelificants vegetals són substàncies derivades de fonts vegetals que s'utilitzen per espessir o solidificar líquids, formant gels. Els gelificants vegetals són apreciats per ser una alternativa adequada per a dietes vegetarianes i veganes, ja que no contenen ingredients d'origen animal.

Productes
Productes