Nina Métayer: La Millor Pastissera del Món 2024

El món de la gastronomia es va reunir la nit del 5 de juny a Las Vegas (Estats Units) per celebrar els premis The World “s 50 Best Restaurants 2024”, en els quals Disfrutar, de Barcelona, ha estat nomenat The Worlds Best Restaurant 2024. La cerimònia de lliurament de premis, celebrada al luxós complex hoteler Wynn d’aquesta cèlebre ciutat, va retre homenatge al cim del talent gastronòmic de 24 territoris dels cinc continents.

Durant la cerimònia vam tenir la gran oportunitat d’atorgar el premi: “The World’s Best Pastry Chef Award 2024” a Nina Métayer de la Pastisseria Delicatesserie a París – França, premi que va estar a càrrec del CEO de Sosa Ingredients Daniel Rio.

Nina Métayer, nascuda a La Rochelle, França, ha aconseguit destacar en l’escena mundial de la pastisseria amb el seu enfocament innovador i la seva creativitat sense límits. Coneguda per transformar ingredients quotidians en experiències sensorials úniques, Métayer ha creat postres sorprenents com una pavlova de maduixa i rosella i una illa.

Actualment, la millor pastissera del món 2024, ja havia estat reconeguda prèviament com la millor xef pastissera de l’any en diverses ocasions abans de complir 30 anys. La seva carrera es va iniciar treballant en llocs prestigiosos com Le Meurice i amb Jean-François Piège, acumulant distincions i desenvolupant el seu propi negoci, Delicatesserie, a París. Sens dubte, el seu reconeixement és un merescut homenatge a la seva habilitat excepcional i el seu impacte en la pastisseria contemporània.

Paral·lelament vam tenir l’oportunitat d’oferir als més de 1500 convidats a l’esdeveniment una selecció d’elaboracions típiques de la nostra regió dissenyades especialment per a l’ocasió.

Entre elles es va poder delectar de:

“Patata Brava” una reinterpretació de la tradicional tapa espanyola patates braves, “Bunyols de bacallà”, una versió moderna del clàssic aperitiu de bunyols fregits de bacallà, i altres dues opcions: “Flam català de cítrics” i “Xurros de Gianduja amb Crema Chantilly”.

Els millors restaurants del món: Top 3

A la llista dels millors restaurants del món: Disfrutar, el restaurant insígnia de Barcelona dels xefs Oriol Castro, Eduard Xatruch i Mateu Casañas, es van coronar en la posició No.1, succeint al guanyador del 2023, Central a Lima, que ara s’eleva al Saló de la Fama dels Best of the Best.

Disfrutar, el qual ocupava la posició No.2 de la llista el 2023, és un homenatge a Catalunya, on es troba ubicat el restaurant, amb plats imaginatius executats amb una habilitat tècnica excepcional i servits de la forma més divertida possible. S’ofereixen dos menús paral·lels de 30 plats: El Clàssic i El Festival.

El primer inclou plats com sèpia a l’estil tailandès amb coco multiesfèric i pitxó amb espaguetis kombu, ametlles i raïm, mentre que el famós i deliciós donut Panchino farcit de caviar i el brillant sandvitx de gaspatxo congelat es poden trobar a l’opció Clàssica. Disfrutar és seguit per Asador Etxebarri (No.2) a Atxondo (Espanya) i Table by Bruno Verjus (No.3) a París (França).

El millor del millor

Els restaurants del grup d’elit dels classificats amb el No.1 (enumerats a continuació) han demostrat amb escreix el seu valor i seran honorats per sempre com a destinacions gastronòmiques emblemàtiques al saló de la fama de Best of the Best. Els xefs i restauradors que han portat els seus restaurants al més alt de la llista han expressat el seu desig d’invertir en el futur del sector i “retornar” al món de la gastronomia a través de nous projectes i iniciatives.

Els següents restaurants han estat nomenats No.1 de The World’s 50 Best Restaurants des de la creació de la llista i, per tant, no han pogut ser votats el 2024, ni ho seran en anys vinents:

  • El Bulli (2002, 2006-2009)
  • The French Laundry (2003-2004)
  • The Fat Duck (2005)
  • Noma – local original (2010-2012, 2014)
  • El Celler de Can Roca (2013, 2015)
  • Osteria Francescana (2016, 2018)
  • Eleven Madison Park (2017)
  • Mirazur (2019)
  • Noma – local actual (2021)
  • Geranium (2022)
  • Restaurant Central (2023)

Comparteix aquest article

Descarregables

T’oferim una biblioteca de descarregables i vídeos que expliquen en profunditat una àmplia gamma de temàtiques actualitzades del sector gastronòmic.

Altres entrades que et poden interessar

Productes
Productes