Més vistes

Tzatziki, Culinary Journey

Codi 19012202-19022203
  • Marca: Culinary Journey
  • Colección: Salsas
  • Familia: Lácteos
El iogurt grec és de molta qualitat, espès i àcid. En aquest cas se li afegeix menta i llimona, fresc i acidulat. El resultat és una salsa típica que acompanya el cogombre i olives negres en l'amanida del mateix nom.
  • Época: s. V a.C.
  • Zona: Cocina Otomana y Persa
  • Subzona: Cocina Griega
  • Ingredientes principales: Yogur, aceite oliva virgen, zumo de limón, menta y especias.
Opcions
Codi: Formato:
19012202 190 g
19022203 1.05 kg

Aquesta zona, que abasta des de part del Pakistan fins a l'actual Grècia, d'est a oest, i des de la frontera russa fins a l'Iraq, de nord a sud, té una tradició culinària hereva de moltes altres. La més remota, la cuina de les primeres civilitzacions de les antigues Sumèria, Babilònia i Mesopotàmia (4000 a. C.). La fama de la seva cuina va perdurar durant molts segles. També la cuina persa, originària del 900 a. C., refinada i menys especiada que altres cuines del món àrab. Hereva de la cuina de l'antiga Grècia (1500 a.C.) I dels viatges i rutes obertes per Alexandre el Gran (300 a.C.), que va obrir camí fins a l'Índia i els seus ingredients i va establir relacions comercials amb els pobles del centre d'Àsia. I, com no, hereva de la cuina de Bizanci, quan l'imperi romà es va dividir en dos al segle III i va subsistir fins que va caure Constantinoble en mans dels otomans i sota el control de l'imperi mongol.

La cuina d'aquest territori és una de les més antigues i riques. Lleugerament especiada, utilitza també moltes herbes aromàtiques, principalment la menta i el coriandre; acidulada per l'ús de les llimones, els sucs de magrana àcids i els iogurts. Amb pans plans i vegetals farcits, elaboracions comuns en tota la zona, trobem també diferències marcades per la religió. El contrast de ritus i normes entre l'Islam i els ortodoxos (religions majoritàries) influencien les tradicions culinàries, els dies de dejuni, els ingredients i les celebracions.