Més vistes

Tahina de sèsam torrat, Culinary Journey

Codi 19010902-19020903
  • Marca: Culinary Journey
  • Colección: Condimentos
  • Familia: Semillas
Crema de sèsam, condiment clau de l'hummus, el puré d'albergínies i els adobs de les carns per fer a la brasa en broquetes, així com un ingredient de moltes salses.
  • Época: 2500 a.C.
  • Zona: Cocina del Mundo Árabe
  • Subzona: Cocina Libanesa
  • Ingredientes principales: Sésamo.
Opcions
Codi: Formato:
19010902 300 g
19020903 1 kg

Com qualsevol altra religió, l'Islam ha condicionat en gran part l'alimentació i la gastronomia del món àrab: no es menja porc ni es beu alcohol , els animals han de ser sacrificats d'una forma específica, durant el Ramadà practiquen el dejuni... El menjar es considera un bé de Déu, s'ha de fer amb moderació i compartir amb els necessitats.

Els àrabs van ser grans introductors de productes procedents d'Àsia a la mediterrània a través de les diferents rutes de la seda: noves espècies i nous sabors, també el sucre, que tot i ser conegut pels antics grecs, no es va afegir al receptari fins a aquesta època. Van propiciar la millora de les tècniques agrícoles i es van començar a conrear albergínies, espinacs i arròs, així com fruiters i cítrics. Amb la invasió de les terres que formarien Al-ándalus van conèixer l'oli d'oliva, del regne otomà les postres i la pastisseria i del contacte amb els europeus el te i productes vinguts del nou continent. És una gastronomia basada en els llegums i els cereals. També la carn i les verdures, així com les espècies, tenen un paper molt important. Tot acompanyat de productes lactis i fruita.

La cuina del món àrab és de tradició oral i s'ha passat de mares a filles al llarg del temps, en el cas de festes i banquets fins i tot entre amigues i veïnes que hi col·laboren. Una manera de mantenir viva la tradició d'una generació a la següent.