Més vistes

Sofregit de ceba i pebrots, Culinary Journey

Codi 19010132-19020133
  • Marca: Culinary Journey
  • Colección: Sofritos
  • Familia: Verduras
Base de moltes receptes catalanes, serveix per cuinar tot tipus de plats: arrossos, pasta, verdures... Ideal per acompanyar carns i peixos o afegir a sopes i potatges, així com ser la primera capa de les tradicionals coques.
  • Época: s. XIX
  • Zona: Cocina Catalana y Provenzal
  • Subzona: Cocina Catalana
  • Ingredientes principales: Cebolla, tomate, pimiento verde y pimiento rojo.
Opcions
Codi: Formato:
19010132 150 g
19020133 1.30 kg

Un dels manuscrits culinaris més antics d'Europa és de cuina catalana: el Llibre de Sent Soví, del segle XIV i autor anònim, que conté més de dues-centes receptes. Un altre és El Llibre de Coch de Robert Nola, del segle XV, que durant més de 100 anys va ser un llibre de referència. Encara que els separa més d'un segle, tots dos descriuen una cuina refinada i sofisticada i molt semblant, tant pels ingredients com per la forma de condimentar i les elaboracions. Això demostra que era una cuina molt arrelada, que es feia molt abans que fos escrita i que va perdurar durant molt de temps.

Aquest llegat medieval encara es reflecteix avui en dia a la cuina catalana i provençal. Aquesta cuina, que s'estén per les terres valencianes, les Illes Balears, Catalunya i la Provença francesa, es caracteritza per una gran varietat d'ingredients, gràcies a la diversitat de climes: alta muntanya, costa marítima, terra de secà i de regadiu. Una cuina mediterrània que s'ha anat enriquint al llarg dels anys amb el contacte amb altres cultures.