Més vistes

Sofregit de ceba, Culinary Journey

Codi 19010204-19020206
  • Marca: Culinary Journey
  • Colección: Sofritos
  • Familia: Verduras

La cuina ibèrica té un gran patrimoni culinari i segueix les estacions de l'any i de la geografia. Trobem cuines de tot tipus: cuina rural, cuina de muntanya i una important cuina marinera. Algunes zones tenen molt marcades les diferències culinàries, amb una història i personalitat pròpies, com la portuguesa, la gallega i la basca, però tot i així hi ha un denominador comú en la manera de fer i de cuinar a tota la península. Es fan salses que serveixen tant per condimentar com per cuinar o fregir, destaca l'ús notable de la mantega de porc i l'all acompanya moltes vegades els àpats. Els pebres vermells són les espècies per antonomàsia, seguides pel safrà. El comí i la canyella s'utilitzen principalment per a les postres i com herbes aromàtiques destaquen el llorer, el romaní i la farigola. El sofregit de ceba i tomàquet, moltes vegades acompanyat de pebrot, està present en la majoria dels guisats, amb variacions per tot el territori. També els embotits de porc, els potatges de llegums i les tapes destaquen en tota la zona.

Cal remarcar de la gastronomia ibèrica el fet que és una tradició de caràcter col·lectiu. Cada menjar es converteix en un esdeveniment social, es fan en grup en família o amb amics: convidar algú a casa vol dir convidar-lo a menjar.

  • Época: s. XIV
  • Zona: Cocina Ibérica
  • Subzona: Cocina Española
  • Ingredientes principales: Cebolla, aceite de oliva virgen extra y sal.
Opcions
Codi: Formato:
19010204 150 g
19020206 1.30 kg

La cocina ibérica tiene un gran patrimonio culinario y sigue las estaciones del año y de la geografía. Encontramos cocinas de todo tipo: cocina rural, cocina de montaña y una importante cocina marinera. Algunas zonas tienen muy marcadas las diferencias culinarias, con una historia y personalidad propias, como la portuguesa, la gallega y la vasca, pero aún así hay un denominador común en la manera de hacer y de cocinar en toda la península. Se hacen salsas que sirven tanto para condimentar como para cocinar o freír, destaca el uso notable de la manteca de cerdo y el ajo acompaña muchas veces las comidas. Los pimentones son las especias por antonomasia, seguidas por el azafrán. El comino y la canela se utilizan principalmente para los postres y como hierbas aromáticas destacan el laurel, el romero y el tomillo. El sofrito de cebolla y tomate, muchas veces acompañado de pimiento, está presente en la mayoría de los guisados, con variaciones por todo el territorio. También los embutidos de cerdo, los potajes de legumbres y las tapas destacan en toda la zona.

Hay que remarcar de la gastronomía ibérica el hecho de que es una tradición de carácter colectivo. Cada comida se convierte en un evento social, se hacen en grupo en familia o con amigos: invitar a alguien a casa significa invitarlo a comer.