Més vistes

Salsa taquera 3 xilis, Culinary Journey

Codi 19011210-19021211
  • Marca: Culinary Journey
  • Colección: Dip-Sauces
  • Familia: Verduras
Deliciosa i molt picant, feta amb tres varietats de xilis, acompanya carns a la barbacoa, a la planxa o a la brasa. També per a acompanyar 'tacos'.
  • Época: Precolombina
  • Zona: Cocina Sudamericana
  • Subzona: Cocina Mexicana
  • Ingredientes principales: Chile guajillo, chile cascabel, chile de árbol, tomate, especias y fondo de pollo.
Opcions
Codi: Formato:
19011210 190 g
19021211 1 kg

Una de les més privilegiades del món, la cuina mexicana és potser de les que més influència ha exercit en altres cuines. Un exemple és la divulgació de l'ús d'ingredients com el blat de moro, els fesols, el cacau, els xilis, el tomàquet, l'alvocat, el gall dindi i la vainilla entre d'altres. Es tracta d'una zona molt rica tant en territori com en història: trobem allà dues de les grans civilitzacions, la Maya i l'Asteca, cultures de les quals encara avui queden fins i tot estris de cuina com el molcajete o el comal. L'arribada dels primers colonitzadors va marcar un abans i un després en la gastronomia mexicana. Quan els espanyols van arribar a Mèxic, amb Hernán Cortés al capdavant, van trobar una cuina molt refinada, amb ingredients desconeguts per a ells i infinitat de plats, que fan d'ella una de les més esplèndides. D'altra banda, els colons van incorporar l'arròs, l'olivera, la vinya i les espècies de l'Índia.

Les salses són molt importants i la gran majoria no té recepta fixa, varien ingredients i quantitats segons territori o família. El mateix passa amb l'elaboració dels plats tradicionals mexicans, plats tan variats i nombrosos que es necessitaria una enciclopèdia per descriure aquesta riquesa. Els adobs (barreges d'espècies i oli per donar gust a les carns) i les 'tortillas' també són de gran importància.