Més vistes

Salsa rouille, Culinary Journey

Codi 19010142-19020143
  • Marca: Culinary Journey
  • Colección: Salsas
  • Familia: Especias
Aquesta és la salsa més emblemàtica de la cuina provençal. Acompanya les sopes de peix, sobretot la Bullabessa. Combina bé amb plats de peix, pop, sípies, calamars i crustacis.
  • Época: s. XIX
  • Zona: Cocina Catalana y Provenzal
  • Subzona: Cocina Provenzal
  • Ingredientes principales: Ajo, aceite y azafrán.
Opcions
Codi: Formato:
19010142 140 g
19020143 1.30 kg

Un dels manuscrits culinaris més antics d'Europa és de cuina catalana: el Llibre de Sent Soví, del segle XIV i autor anònim, que conté més de dues-centes receptes. Un altre és El Llibre de Coch de Robert Nola, del segle XV, que durant més de 100 anys va ser un llibre de referència. Encara que els separa més d'un segle, tots dos descriuen una cuina refinada i sofisticada i molt semblant, tant pels ingredients com per la forma de condimentar i les elaboracions. Això demostra que era una cuina molt arrelada, que es feia molt abans que fos escrita i que va perdurar durant molt de temps.

Aquest llegat medieval encara es reflecteix avui en dia a la cuina catalana i provençal. Aquesta cuina, que s'estén per les terres valencianes, les Illes Balears, Catalunya i la Provença francesa, es caracteritza per una gran varietat d'ingredients, gràcies a la diversitat de climes: alta muntanya, costa marítima, terra de secà i de regadiu. Una cuina mediterrània que s'ha anat enriquint al llarg dels anys amb el contacte amb altres cultures.