Més vistes

Salsa Pedro Ximénez, Culinary Journey

Codi 19010233-19020234
  • Marca: Culinary Journey
  • Colección: Salsas
  • Familia: Alcoholes
Una salsa a força d'un dels vins dolços més característics de la península. Combina bé amb el foie d'ànec, el pollastre i el porc. També funciona en postres, per sobre d'una crep, un plàtan o un gelat.
  • Época: s. XX
  • Zona: Cocina Ibérica
  • Subzona: Cocina Española
  • Ingredientes principales: Vino Pedro Ximénez y fondo de buey.
Opcions
Codi: Formato:
19010233 220 g
19020234 1.20 kg

La cuina ibèrica té un gran patrimoni culinari i segueix les estacions de l'any i de la geografia. Trobem cuines de tot tipus: cuina rural, cuina de muntanya i una important cuina marinera. Algunes zones tenen molt marcades les diferències culinàries, amb una història i personalitat pròpies, com la portuguesa, la gallega i la basca, però tot i així hi ha un denominador comú en la manera de fer i de cuinar a tota la península. Es fan salses que serveixen tant per condimentar com per cuinar o fregir, destaca l'ús notable de la mantega de porc i l'all acompanya moltes vegades els àpats. Els pebres vermells són les espècies per antonomàsia, seguides pel safrà. El comí i la canyella s'utilitzen principalment per a les postres i com herbes aromàtiques destaquen el llorer, el romaní i la farigola. El sofregit de ceba i tomàquet, moltes vegades acompanyat de pebrot, està present en la majoria dels guisats, amb variacions per tot el territori. També els embotits de porc, els potatges de llegums i les tapes destaquen en tota la zona.

Cal remarcar de la gastronomia ibèrica el fet que és una tradició de caràcter col·lectiu. Cada menjar es converteix en un esdeveniment social, es fan en grup en família o amb amics: convidar algú a casa vol dir convidar-lo a menjar.