Més vistes

Salsa diabla, Culinary Journey

Codi 19011208-19021209
  • Marca: Culinary Journey
  • Colección: Dip-Sauces
  • Familia: Verduras
Molt picant i gustosa, tradicionalment acompanya el pollastre a la barbacoa. També va molt bé amb les escalopes de carn o de pollastre arrebossades i, per als més atrevits, per mullar verdures crues o patates fregides usant-la com 'dip'.
  • Época: Precolombina
  • Zona: Cocina Sudamericana
  • Subzona: Cocina Mexicana
  • Ingredientes principales: Chiles, vinagre y ajo.
Opcions
Codi: Formato:
19011208 190 g
19021209 1 kg

Una de les més privilegiades del món, la cuina mexicana és potser de les que més influència ha exercit en altres cuines. Un exemple és la divulgació de l'ús d'ingredients com el blat de moro, els fesols, el cacau, els xilis, el tomàquet, l'alvocat, el gall dindi i la vainilla entre d'altres. Es tracta d'una zona molt rica tant en territori com en història: trobem allà dues de les grans civilitzacions, la Maya i l'Asteca, cultures de les quals encara avui queden fins i tot estris de cuina com el molcajete o el comal. L'arribada dels primers colonitzadors va marcar un abans i un després en la gastronomia mexicana. Quan els espanyols van arribar a Mèxic, amb Hernán Cortés al capdavant, van trobar una cuina molt refinada, amb ingredients desconeguts per a ells i infinitat de plats, que fan d'ella una de les més esplèndides. D'altra banda, els colons van incorporar l'arròs, l'olivera, la vinya i les espècies de l'Índia.

Les salses són molt importants i la gran majoria no té recepta fixa, varien ingredients i quantitats segons territori o família. El mateix passa amb l'elaboració dels plats tradicionals mexicans, plats tan variats i nombrosos que es necessitaria una enciclopèdia per descriure aquesta riquesa. Els adobs (barreges d'espècies i oli per donar gust a les carns) i les 'tortillas' també són de gran importància.