Més vistes
Salsa de fruits del bosc, Culinary Journey
- Marca: Culinary Journey
- Colección: Salsas
- Familia: Frutas
- Época: s. XX
- Zona: Cocina Francesa
- Ingredientes principales: Frutos del bosque.
Codi: | Formato: |
---|---|
19011806 | 140 g |
19021807 | 1.20 kg |
França és un país amb una llarga tradició culinària i molt influent en el món. Des la Revolució Francesa ha estat al capdavant de molts fets històrics i un d'ells és la cuina. L'aparició de la gastronomia com a fet cultural, els restaurants tal com els entenem avui en dia, els gastrònoms i el periodisme gastronòmic neixen en aquest país.
A França trobem dos grans cuines. La primera és una cuina tradicional, molt complexa i variada amb diferències notables al llarg de la seva geografia i amb una història diferent. L'altra és de procedència aristocràtica i medieval. La cuina de la cort de Versalles del segle XVI va marcar la pauta de les altres cuines reals i ha influït molt en el món culinari occidental: els banquets, col·lacions i ambigús, la decoració de l'espai, el parar taula, el ritme de sortida dels plats, la música i altres distraccions, eren tan importants com els plats cuinats. Però les desigualtats entre el poble i la cort va desencadenar la Revolució Francesa i desapareix aquesta cuina cortesana. Els antics cuiners de la noblesa van tenir tres opcions: exiliar-se, cuinar per als burgesos o obrir un local. És així com neixen a Paris els primers restaurants. Aquesta cuina d'alta restauració va classificar els fons culinaris i les salses: es van classificar i van estipular més de 300. Tal és la influència de la cuina francesa al món que molts plats han passat a formar part dels receptaris europeus, tant d'hostaleria com en les cases particulars.