Més vistes

Salsa de curri vermell thai, Culinary Journey

Codi 19010312-19020313
  • Marca: Culinary Journey
  • Colección: Curries
  • Familia: Especias
Els curris thai tenen una gran personalitat, acidulats i frescos, provenen de la influència de la cuina índia. Les pastes, amb un gran sabor concentrat, són el format original i es poden usar directament o diluïdes en llet de coco. Les salses, d'altra banda, vénen ja preparades i llestes per utilitzar-se. Aquests curris són perfectes per a plats de pasta, arrossos, verdures, carns, peixos o mariscs. Es pot afegir per sobre coriandre o alfàbrega picats a l'hora de servir.
  • Época: s. XX
  • Zona: Cocina Thai
  • Subzona: Cocina Tailandesa
  • Ingredientes principales: Crema de coco, cebolla, chile, aceite de girasol, sal, ajo, especias, azúcar, galanga, citronela y lima kaffir.
Opcions
Codi: Formato:
19010312 190 g
19020313 1 kg

Les cuines d'aquesta zona tenen en comú la cultura de l'arròs: festes i rituals estan lligats a aquest cereal. Normalment és el plat principal i s'acompanya d'una amanida, una sopa i un plat cuinat. Disposen d'un rebost immens, amb gran diversitat d'aliments d'una naturalesa exuberant: herbes, plantes comestibles, fruites... És una gastronomia amb el gust de les herbes aromàtiques del full de llima kaffir, del full de curri, del coriandre i l'alfàbrega, més perfumades que les de la mediterrània, i de la cidronela acidulada. Zona d'espècies, objecte de valor i comerç des de l'antiguitat, la nou moscada, el macis i el clau són de les Illes Moluques; els xilis, procedents d'Amèrica, són inseparables dels seus plats, l'arrel de gingebre, de galanga, de coriandre, l'all, l'escalunya i les cebes tendres són condiments importants.

Quant a salses i pastes, utilitzen una salsa de soja més espessa i dolça, la salsa de peix s'utilitza com a potenciador del sabor i també la pasta de gambes i la de tamarinde són molt comuns. Del cocoter ho aprofiten tot i tant el coco com la llet de coco són ingredients molt importants. El mètode de cocció més comú és el saltat ràpid al wok, però també tenen una tècnica pròpia que és la de coure els aliments a la brasa embolicats en fulles de plàtan, pandanus, cocoter o enciam. Els satay o SATE, les broquetes de la zona, marinats amb espècies i servits amb arròs, els van popularitzar els mercaders àrabs fa molts segles quan els monsons els portaven a la recerca d'espècies. També són molt característics els rotllos i creps de pasta d'arròs farcits, així com els plats de curri, molt diferents dels de l'Índia.