Més vistes

Salsa casolana mexicana, Culinary Journey

Codi 19011204-19021205
  • Marca: Culinary Journey
  • Colección: Dip-Sauces
  • Familia: Verduras
Aquesta salsa no picant, pertany a les salses Tex-Mex, variacions de les salses de xili mexicanes adaptades, són molt conegudes i han traspassat fronteres. Acompanya tot tipus de plats més enllà dels d'origen mexicà: pasta, arrossos, amanides o per combinar amb carns i patates.
  • Época: s. XX
  • Zona: Cocina Sudamericana
  • Subzona: Cocina Tex-Mex
  • Ingredientes principales: Tomate, cebolla, pimiento rojo, pimiento verde, vinagre, chile y especias.
Opcions
Codi: Formato:
19011204 300 g
19021205 1.30 kg

Tex-Mex és un terme utilitzat a Texas i el sud-oest dels Estats Units per descriure la cuina regional d'aquesta zona. L'origen d'aquesta cuina és el mestissatge de la cuina mexicana amb ingredients incorporats pels espanyols que van arribar a principis del segle XVII i els nous colons europeus anys més tard a l'actual territori d'Arizona, Califòrnia i Nou Mèxic. Alguns d'aquests ingredients són els carbassons, pebrots verds i vermells i ceba que s'afegeixen als cuinats de carn; l'arròs i la cultura dels lactis.

Els plats més emblemàtics del Tex-Mex són el xili amb carn i les 'fajitas'. També l'amanida Cèsar i els natxos, tots dos més recents. El coriandre fresc i els fesols refregits estan molt presents en quantitat de plats, i les 'tortillas' d'aquesta zona, a diferència de la cuina mexicana, es fan amb farina de blat. Pel que fa a les salses Tex-Mex són molt conegudes i han traspassat fronteres. S'utilitza molt la salsa tabasco, i d'altres són variants de les salses mexicanes adaptades, fetes amb tomàquets i xilis o coriandre, que acompanyen tota mena de plats, més enllà dels d'origen mexicà.