Més vistes

Protempura, Sosa

Codi 00050805-00050804
  • Marca: Sosa
  • Colección: Tempuras
  • Familia: Harinas
Barreja de fibra de blat (Trisol) i farina de blat per aconseguir arrebossats més cruixents i res oliosos.
Opcions
Codi: Formato:
00050804 300 g
00050805 1.30 kg

La tempura és un tipus de fregit de verdura, peix o marisc, d'origen portuguès però que ha evolucionat fins a convertir-se en un element essencial de la gastronomia nipona. Amb ella es poden realitzar infinitat de plats entre els quals destaquen el del mateix nom (tempura), el Kakiage o l'Isobeage. La diferència entre la tempura i el Kakiage és que la tempura s'elabora arrebossant trossos grans de verdura, mentre que en el Kakiage es talla en juliana i s'arrebossa en petits munts, quedant un entramat en l'arrebossat. D'altra banda, a l'Isobeage (o fregit de costa) s'afegeixen trossets d'alga nori a la massa de l'arrebossat, adquirint així un sabor molt característic. Pren nota, perquè la tempura no sol portar sal, doncs s'acompanya tradicionalment de salsa tentsuyu, en què es mullen els trossos de verdura arrebossats i potencia el seu sabor. Et recomanem la tentsuyu del Culinary Journey.

Com arrebossar i fregir la TEMPURA:

  • Tots els aliments han d'estar freds (fins i tot la barreja per arrebossar).
  • Les verdures s'impregnen directament amb la pasta d'arrebossat de tempura, però en peix i marisc és recomanable que enfarineu primer.
  • Utilitzar preferentment un wok (o olla o paella grans) amb oli vegetal, que cobreixi els aliments (mínim 5 cm d'oli).
  • Posar els aliments al centre de l'olla.
  • Per comprovar la temperatura de l'oli, deixar caure una gota de l'arrebossat: si l'arrebossat cau fins al fons i emergeix lentament, la temperatura de l'oli és de 160ºC. Si cau fins a la meitat, és de 170ºC.
  • Si es dispersa en la superfície, supera els 180ºC i l'arrebossat es cremarà.
  • En introduir els aliments en l'oli, les bombolles han de ser grans i el so fort. Mantenir fins que les bombolles siguin petites i el so més suau.
  • En treure els aliments, haurien de tenir un aspecte lleuger.
  • Per verdura: 160 º - 170 º.
  • Per peix i marisc: 170 º - 180 ºC.
  • L'ordre de fregit és: verdura, peix i marisc.