Nous de xocolata

INGREDIENTS
300 g Free Mold Component A
30 g Free Mold Component B
2 u. nous
q/s Plastilina (per fixar la peça a modelar i segellar el contenidor)
q/s Polipropilè (un tros de plàstic per contenir el motlle)
q/s Goma de pollastre (per subjectar el contenidor)

ELABORACIÓ
Preparació del substrat: La superfície de l'original ha d'estar neta i lliure de residus. Si cal, i quan el substrat sigui porós, utilitzi un agent de desemmotllat adequat.

Mescla: Abocar a un recipient net 100g del component A i 10g del component B i barrejar fins que el component B estigui completament dispersat a la base. Pot barrejar manualment o amb ajuda d'un agitador mecànic, però no barregi durant un període de temps perllongat ni exposi la mescla a temperatura superior a 35ºC. És preferible barrejar sempre petites quantitats per assegurar una bona mescla del component A i del component B.

Es recomana eliminar l'aire atrapat col·locant la mescla a una càmera de buit, deixant que s'expandeixi completament i tot seguit es col·lapsi. Mantingui la mescla durant 1-2 minuts més a la càmera de buit i després procedeixi a examinar-la; si no apareixen bombolles d'aire, pot utilitzar-la. Al desairejar la mescla en buit es produirà un augment de volum de 3 a 5 vegades pel que convé utilitzar un recipient suficientment gran.

Nota: Si no disposa d'un equip de desairejar pel buit, pot minimitzar les oclusions d'aire barrejant una petita quantitat del component A i del component B i, de seguida amb ajuda d'un pinzell aplicar sobre l'original una capa d'1 o 2 mm. Mantenir a temperatura ambient fins que la superfície estigui lliure de bombolles i la capa hagi començat a curar. Barrejar una altra quantitat de component A i component B i abocar la mescla al més aviat possible sobre l'original, evitant les oclusions d'aire.

El material catalitzador curarà a un termini de 18-24h a una temperatura ambient de 22-24ºC, formant un motlle de goma flexible que pot separar-se fàcilment de l'original.

Leave a Reply

Sorry, you must be logged in to post a comment.