Més vistes

Metilgel, Sosa

Codi 58050020-58070020-58050024-02180017
  • Marca: Sosa
  • Colección: Gelificantes
  • Familia: Texturizantes
Metilcel·lulosa, derivat de la cel·lulosa dels vegetals.

Propietats: Gel en calent.
Mode d'ús: Hidratar en fred, deixar reposar fins que la barreja arribi als 4ºC, i aplicar calor.
Aplicació: Qualsevol barreja líquida o semilíquida.
Observacions: Resisteix la congelació.
Elaboracions: Aires / Espumes / Gnocchi / Espaguetis / aglutinats
  • Dosificación: Caliente: 15 g/kg (efecto espuma) | 30 g/kg (aglutinados) || Frío: 20 g/kg (espesante) | 20 g/kg (gelificante)
Opcions
Codi: Formato:
58050020 300 g
58070020 6 kg
58050024 150 g
02180017 40 g
El Metilgel (metilcel·lulosa) és un producte derivat de la cel·lulosa dels vegetals a partir d'un tractament amb clorometà de la cel·lulosa alcalina. La seva principal peculiaritat és que gelifica quan se li aplica calor, al contrari de totes les gelatines calentes vistes fins ara. Per a una bona hidratació s'ha de barrejar a temperatura ambient amb l'ajuda d'un túrmix, i deixar reposar a la nevera fins arribar a la temperatura de 3- 4 ºC. Un cop arribada a aquest punt es pot gelificar aplicant calor. A partir d'uns 60º C ja tenim un gel, però a mesura que es refreda perd duresa. Té gran capacitat airejant i emulsionant, el que ens ajuda a la creació d'escumes calents. Si no s'escalfa actua com a espessidor. És molt utilitzat en la gran indústria per eliminar la prefritura de certs aliments prefabricats (per exemple, els calamars congelats). En cuina s'usa com cola, barrejant 30 g de Metilgel per litre d'aigua i deixant-hidratar a uns 3ºC.

AGENTS GELIFICANTS: Dins d'aquest grup, trobem una gamma de substàncies que ens permeten elaborar gelatines, que de fet, s'utilitzen en la producció d'aliments elaborats. La majoria són productes que s'utilitzaven des de temps immemorials i que ara s'han extret i desodoritzat perquè no aportin cap sabor als gels desitjats. El que els diferencia, bàsicament, és la textura (més tova, més dura, més trencadissa...) I la temperatura posterior de gelificació. La gamma de gelificants Sosa Ingredients abasta des dels gelificants purs fins a les mescles que aprofiten al màxim les possibilitats de la gelificació i permeten les aplicacions més especials.