Més vistes

Llimona a la sal, Culinary Journey

Codi 19010908-19020909
  • Marca: Culinary Journey
  • Colección: Condimentos
  • Familia: Frutas
Una conserva molt subtil que perfuma els plats de forma harmoniosa, encara més que en utilitzar llimona al natural. S'afegeix als plats tradicionals magribins i combina molt bé amb el peix a la planxa o les albergínies.
  • Época: s. XIII
  • Zona: Cocina del Mundo Árabe
  • Subzona: Cocina Magrebí
  • Ingredientes principales: Limón y sal.
Opcions
Codi: Formato:
19010908 140 g
19020909 1.20 kg

Com qualsevol altra religió, l'Islam ha condicionat en gran part l'alimentació i la gastronomia del món àrab: no es menja porc ni es beu alcohol, els animals han de ser sacrificats d'una forma específica, durant el Ramadà practiquen el dejuni... El menjar es considera un bé de Déu, s'ha de fer amb moderació i compartir amb els necessitats.

Els àrabs van ser grans introductors de productes procedents d'Àsia a la mediterrània a través de les diferents rutes de la seda: noves espècies i nous sabors, també el sucre, que tot i ser conegut pels antics grecs, no es va afegir al receptari fins a aquesta època. Van propiciar la millora de les tècniques agrícoles i es van començar a conrear albergínies, espinacs i arròs, així com fruiters i cítrics. Amb la invasió de les terres que formarien Al-ándalus van conèixer l'oli d'oliva, del regne otomà les postres i la pastisseria i del contacte amb els europeus el te i productes vinguts del nou continent. És una gastronomia basada en els llegums i els cereals. També la carn i les verdures, així com les espècies, tenen un paper molt important. Tot acompanyat de productes lactis i fruita.

La cuina del món àrab és de tradició oral i s'ha passat de mares a filles al llarg del temps, en el cas de festes i banquets fins i tot entre amigues i veïnes que hi col·laboren. Una manera de mantenir viva la tradició d'una generació a la següent.