Més vistes

Ketchup, Culinary Journey

Codi 19011502-19021503
  • Marca: Culinary Journey
  • Colección: Salsas
  • Familia: Verduras
Sent una de les salses més famoses i universals, el seu origen és controvertit, però sembla ser que prové d'Indonèsia. Aquesta recepta en particular la trobem escrita en una recepta americana del 1801, amb el nom de Tomato Ketchup.
  • Época: s. XIX
  • Zona: Cocina Anglosajona
  • Subzona: Cocina Americana
  • Ingredientes principales: Tomate, vinagre, azúcar moreno, miel, aceite de oliva y especias.
Opcions
Codi: Formato:
19011502 220 g
19021503 1.20 kg

El món anglòfon, amb països i zones ben diferenciades, té en comú costums culinaris que els agermana, introduïts pels primers colons i els immigrants. És el cas de l'arribada dels nous colonitzadors a la zona d'Oceania i, sobretot, a Nova Zelanda, que va influenciar la cuina dels maoris, la població autòctona de l'illa, o dels irlandesos als Estats Units, que van emigrar d'Irlanda al segle XIX.

En tota la zona fan grans plats de carn amb les seves variants, així com cuina de peix, que varia molt d'un continent a l'altre en funció de les espècies autòctones. Les salses i condiments són un apartat culinari important. Més picants a la zona americana, on normalment no es fan servir per cuinar-les combinades amb altres ingredients, sinó per acompanyar els plats, com la barbacoa i el quètxup. A la zona europea, són més agredolces i acidulades, fetes a base d'herbes com la salsa de menta; o a base de crema, fruits del bosc o cítrics les dolces.