Més vistes

Inulina en calent, Sosa

Codi 00100013-00100008-00100005
  • Marca: Sosa
  • Colección: Azúcares Técnicos
  • Familia: Azúcares
Fibra alimentària amb activitat prebiòtica derivada de la fructosa extreta d'arrels i tubercles.

Propietats: Té la propietat de formar gels que retenen molta quantitat d'aigua.
Mode d'ús: Dissoldre en un líquid a 70ºC per a la seva total dissolució.
Aplicació: Qualsevol elaboració amb contingut aquós o gras.
Observacions: Un cop integrada en el líquid, madurar la barreja a 5ºC durant 2 hores perquè actuï correctament, posteriorment es pot congelar. Termorreversible entre 35 a 40ºC. Evita sinèresi a descongelació.
Elaboracions: Substitut de greixos en mousse, gelats i cremes. Cremosos sense greix. Agent de càrrega.
Opcions
Codi: Formato:
00100008 600 g
00100013 3 kg
00100005 20 kg
És un fructà, que es troben generalment a les arrels, tubercles i rizomes de certes plantes com la Bardana, xicoira, dent de lleó, com a substància de reserva. Forma part de la fibra alimentària. El seu nom procedeix de la primera planta que es va aïllar en 1804, l'herba de l'ala (Inula helenium).
La Inulina s'està utilitzant en el processament d'aliments per les seves propietats com midó (cal tenir en compte que segons la legislació europea, la inulina no és un additiu alimentari.
La Inulina pot servir com a succedani de farina, sense aportar sabor i amb una textura i palatabilitat molt similar a la dels greixos. A més d'aquestes propietats, és interessant destacar que la metabolització de la inulina aporta 1,5 kcal.
Per tot això, en nombrosos productes, especialment làctics i gelats, la inulina s'usa per reemplaçar els greixos.