Més vistes

Harissa, Culinary Journey

Codi 19010900-19020901
  • Marca: Culinary Journey
  • Colección: Condimentos
  • Familia: Especias
És una pasta de Xile vermell picant, originària del nord d'Àfrica, utilitzada per acompanyar plats ja cuinats. Tradicionalment se serveix una punta de cullereta que es barreja amb els plats de cuscús, tant els vegetals com els de pollastre o xai.
  • Época: s. XVIII
  • Zona: Cocina del Mundo Árabe
  • Subzona: Cocina Marroquí
  • Ingredientes principales: Chile, pimiento y especias.
Opcions
Codi: Formato:
19010900 150 g
19020901 1.30 kg

Com qualsevol altra religió, l'Islam ha condicionat en gran part l'alimentació i la gastronomia del món àrab: no es menja porc ni es beu alcohol, els animals han de ser sacrificats d'una forma específica, durant el Ramadà practiquen el dejuni... El menjar es considera un bé de Déu, s'ha de fer amb moderació i compartir amb els necessitats.

Els àrabs van ser grans introductors de productes procedents d'Àsia a la mediterrània a través de les diferents rutes de la seda: noves espècies i nous sabors, també el sucre, que tot i ser conegut pels antics grecs, no es va afegir al receptari fins a aquesta època. Van propiciar la millora de les tècniques agrícoles i es van començar a conrear albergínies, espinacs i arròs, així com fruiters i cítrics. Amb la invasió de les terres que formarien Al-ándalus van conèixer l'oli d'oliva, del regne otomà les postres i la pastisseria i del contacte amb els europeus el te i productes vinguts del nou continent. És una gastronomia basada en els llegums i els cereals. També la carn i les verdures, així com les espècies, tenen un paper molt important. Tot acompanyat de productes lactis i fruita.

La cuina del món àrab és de tradició oral i s'ha passat de mares a filles al llarg del temps, en el cas de festes i banquets fins i tot entre amigues i veïnes que hi col·laboren. Una manera de mantenir viva la tradició d'una generació a la següent.