Farina 0115 de centeno (5kg), Molino Quaglia

Codi 00050782
  • Marca: Molino Quaglia
Farina de sègol, un dels cereals clàssics de l'antiguitat. Les propietats de cocció de la farina de sègol són substancialment diferents de les de la farina de blat. Això es deu principalment al fet que les molècules de gluten (una proteïna enganxosa) a la pasta de sègol no poden construir cap estructura de retenció de cola causa de la presència de pentosanos (substàncies viscoses). Aquestes substàncies viscoses realitzen en el camp de sègol la mateixa funció que el gluten en el blat. Són importants per lligar i mantenir l'aigua durant la preparació de la pasta i en el procés de cocció. Els productes de fleca a força de sègol destaquen, a diferència dels productes de fleca a força de blat, per tenir una massa més fosca, més dura i més aromàtica. El pa de sègol es compon principalment de midó gelificat; seva escorça és més gruixuda i conté menys porus, de manera que està menys airejat que el pa de blat. Sovint es produeixen amb farina de sègol pans multicereals i pa integral. Des d'un punt de vista nutricional, el sègol conté menys carbohidrats que altres cereals (65%) i més proteïnes (16%). Conté bones quantitats de lisina, un aminoàcid essencial del que no tenen altres cereals. Té un contingut lipídic modest (2.6%).
  • Formato: 5 kg
  • Modelo: 0115
La farina de sègol està agradablement perfumada amb una intensa nota de cereals típics del sègol. El producte és molt ric en fibra perquè conté aproximadament 3 vegades la quantitat de fibra de la farina de blat integral, en particular, és ric en la fracció soluble capaç de millorar la sensació de sacietat, modular l'absorció de sucres a l'intestí i té un efecte prebiòtic sobre la flora bacteriana intestinal. També és ric en sals minerals precioses com el fòsfor, zinc, magnesi i vitamines B. Les seves propietats nutricionals són notables. És molt ric en minerals com calci, ferro, fòsfor i és el cereal amb el major contingut de fluor, important per a la salut dels ossos i les dents. És una bona font de vitamines B (en particular B1, important per al metabolisme dels carbohidrats i per a l'activitat dels nervis, els músculs i el cor) i la vitamina E. La farina integral de sègol és rica en fibra soluble en aigua : el pentosani, que el caracteritza, estimula l'activitat intestinal correcta i exerceix una acció favorable sobre el control de l'absorció de glucosa i colesterol, evitant augments sobtats de sucre en la sang després d'un àpat.