Brioche de crema pastelera, muscovado y mandarina

1. Masa de brioix

INGREDIENTS

10 g Llevat Fresc
115 g Llet
250 g Farina
30 g Sucre blanc
5 g Sal
55 g Ou fresc
115 g Mantega
q/s Taronja Confitada a Tires Sosa

TOOLS

Motlle de silicona BISC02 DISCOTTO de Silikomart

ELABORACIÓ

Barrejar la farina, el sucre i el llevat al bol de la Kitchen Aid.

Afegir la llet i l'ou i seguir barrejant.

Mentrestant, tallar les tires de taronja confitada a daus.

Afegir la sal i la mantega a poc a poc i seguir treballant la massa.

Un cop pastat, afegir la taronja confitada.

Dividir la massa obtinguda en parts de 60 grams i fer boles.

Deixar fermentar en el motlle BISC02 DISCOTTO unes hores fins que dobli el seu volum.

2. Crema Pastissera de Muscovado- Earl Grey

INGREDIENTS

500 g Llet
100 g Nata
3 g Vainilla en Pols Sosa
100 g Sucre muscovado Sosa
50 g Gelcrem Calent Sosa
100 g Rovell d'ou
q/n Te Earl Grey

ELABORACIÓ

Barrejar la llet, la nata i el rovell.

Afegir el Sucre muscovado, el te, el Gelcrem Calent i la Vainilla en Pols i remoure amb varetes.

Tritureu lleugerament amb túrmix per integrar bé el sucre muscovado.

Escalfar i portar a ebullició fins que espesseixi.

Tornar a passar el túrmix perquè quedi una textura llisa.

Estendre en una safata coberta amb film i refredar a la nevera aproximadament una hora.

Un cop fred, disposar la crema en una màniga pastissera amb un broc llis de 6 cm de diàmetre.

3. Crumble de Muscovado-Avellana

INGREDIENTS

150 g Mantega
50 g Sucre muscovado Sosa
80 g Sucre Morè Sosa
130 g Farina d'Avellana Torrada Sosa
130 g Farina
1 g Bicarbonat Sòdic Sosa

ELABORACIÓ

Afegir la mantega en textura pomada en el bol de la Kitchen Aid.

Barrejar amb el Sucre muscovado i el Sucre Morè lentament.

Afegir la farina, la Farina d'Avellana Torrada i el Bicarbonat Sòdic i seguir pastant.

Un cop integrat tot, reservar a la nevera.

Muntatge i presentació

INGREDIENTS

Massa d'Brioix (e.a.)
Ou
Nata
Crumble de muscovado-Avellana (e.a.)
Melmelada Premium de Mandarina Sosa
Crema pastissera de muscovado-Earl Grey (e.a.)
Sucre Llustre Antihumitat Sosa
Decoracions de xocolata
Puré d'albercoc

ELABORACIÓ

Pintar la massa de brioix fermentada amb una barreja d'ou i nata al 50/50.

Trencar el Crumble de muscovado-Avellana en trossos de la mida adequada i disposar sobre la massa de brioix.

Enfornar durant 13 minuts aproximadament a 170ºC.

Disposar la Melmelada Premium de Mandarina en una màniga pastissera amb broc de 6 mm. Reservar.

Treure el brioix del forn. Deixar reposar i refredar durant 10-20 minuts.

Quan estigui fred, realitzar una incisió a la part superior.

Injectar amb la Crema Pastissera de muscovado-Earl Grey, després amb la Melmelada de Mandarina i de nou amb la crema pastissera.

Desmotllar.

Escampar sucre llustre sobre el brioix farcit.

Posar a sobre una decoració de xocolata.

Acabar amb una pipeta farcida amb puré de préssec.

Leave a Reply