Aula Sosa

Entendre els nostres ingredients, conèixer les seves propietats i saber aplicar-los correctament, optimitzant receptes i processos és part de la nostra missió. Per això oferim formacions periòdiques als nostres clients de forma gratuïta i temàtica diversa que contempla tant pastisseria, com cuina, gelateria i tècniques gastronòmiques.

Les nostres demos estan especialment pensades pels nostres clients. Per poder assistir és necessari reservar plaça contactant directament o a través del vostre comercial. Us hi esperem!

Les nostres aules

Aula Sosa Moià

Aquesta Aula acull més de 100 demostracions anuals des del 2008, quan la vam traslladar de Castellterçol. Els nostres tècnics faciliten la comprensió dels conceptes i la utilització dels ingredients tecnològics, apropant la cuina i la pastisseria moderna a tots els públics.

AULA SOSA MOIÀ
Sot d'Aluies, s/n
Pol. Ind. Sot d'Aluies
08180 Moià (BARCELONA)
(+34) 938 666 111
sosa@sosa.cat

Aula Sosa Madrid

Inagurada al març de 2017, aquest nou espai respon a la creixent demanda de formació pel que fa als nostres productes. El catàleg de demostracions, enfocat tant a pastisseria com a restauració i gelateria, presenta un ampli ventall d'opcions i nivells, des del més bàsic fins al complex i avançat.

AULA SOSA MADRID
Pedrezuela, 7B - Nave 29
Pol. Ind. Ventorro del Cano
28925 Alcorcón (MADRID)
(+34) 913 787 425
sosamadrid@sosa.cat

Les nostres demos

PASTISSERIA

Pastisseria moderna

Optimitzarem la vessant tècnica de la pastisseria amb la introducció de nous ingredients per simplificar processos. Els nous paladars demanen, cada cop més, potenciar els sabors, menys greixos i la reducció de sucres, objectius que aprendrem a aconseguir en aquesta demostració per poder satisfer-los.

Postres de restaurant bàsic

Utilitzant la gamma de texturitzants Sosa podem millorar procediments, sabor i acabat de postres. En 3 passes podem aconseguir realitzar postres que faran les delícies del comensal.

Postres de restaurant avançada

Les postres efímeres, on intervenen diversos elements de texturització. En aquesta demostració s’elaboraran postres, on la tècnica pren la mateixa importància que el sabor i la textura.

Pastisseria salada

Introduirem l’element salat a la pastisseria, una vessant menys treballada que s’adapta a la nova demanda dels consumidors.

Snacking

Mostrarem una gran varietat de productes interessants, senzills d’elaborar i de bona conservació, indicats per a la venda d’impuls. Dragees, galetes, barretes. Idees divertides per aquesta gamma de productes que pot ajudar-nos en l’augment de la facturació diària.

Petit fours i mignardises

Nova gamma de Petit Fours i Mignardises, orientada tant a pastisseries com a restaurants. Diferents tècniques i propostes aplicades a aquestes elaboracions.

Valrhona & Sosa

Unim els apassionants mons de la xocolata de la ma de Valrhona i dels ingredients Sosa. Ho farem descobrint la gamma de cobertures Valrhona: composició, notes aromàtiques, aplicació i maridatge. Acabarem amb un tast de diferents elaboracions combinades amb ingredients Sosa.

GELATERIA

Gelateria de restaurant

Aprendrem a formular gelats, sorbets i semi sorbets aplicats a la restauració. En versió dolç i salat incidint en la importància de l’equilibri d’ingredients per obtenir el millor resultat gustatiu, de textura i conservació.

Gelateria

L’art del gelat renovat, amb propostes vàlides tant per gelaters com pastissers o restaurants que utilitzen les tècniques pròpies de la gelateria. Amb l’objectiu de facilitar la formulació del gelat, treballarem nous ingredients, aplicacions diferents, presentacions originals i formats innovadors.

MASSES I BRIOIXERIA

Masses tradicionals

Recorregut per les principals receptes de masses tradicionals, on veurem la importància de les matèries primeres per obtenir els millors resultats.

Brioixeria moderna

Estudiarem com incorporar els nous ingredients de pastisseria a les elaboracions de brioixeria tradicional, aconseguint sinèrgies i peces úniques amb resultats sorprenents, tant en gust i propietats com en la seva producció.

CUINA

Cuina moderna bàsic

A través d’un menú complet on intervé un element de texturització a cada plat, aportarem idees, tècniques i conceptes en el marc de la cuina moderna.

Cuina moderna avançada

Prendrem com a base la unió i la combinació de diferents elements de texturització en un mateix plat, on les tècniques i les textures estan al servei del sabor.

Banquets i càtering

En aquesta demo aprendrem a minimitzar processos millorant la conservació, textures i sabors, oferint noves idees per un mercat que demanda practicitat i eficàcia.

Snacks

L’snack ha trobat un lloc a primera línia de l’espai gastronòmic, convertint-se molts cops en la primera impressió d’un àpat o el desitjat mos entre hores. Es tracta de preparacions salades i aparentment senzilles, però amb certa complexitat tècnica que aconseguirem dominar gràcies als ingredients tecnològics. Elaborarem originals snacks que es convertiran en la sorpresa de qualsevol aperitiu.

Tapes

Tendència que ha trencat fronteres, les tapes són ara internacionals. Una versió reduïda de la millor gastronomia, pensada per compartir en un àpat desenfadat. Aquest format de poques quantitats i molta varietat ens permetrà aprofitar els ingredients i la tècnica de manera més lliure i creativa, integrant-los de forma subtil , aconseguint que els petits plats siguin els protagonistes.

Street food

Una visió renovada de l’Street Food, que marca tendència al món gastronòmic, amb sorprenents i atrevides propostes, acompanyades d’ingredients tecnològics i la deslocalització geogràfica i temporal de les salses més tradicionals.

TÈCNICA I TECNOLOGIA

Textures bàsic

Els bàsics de la nostra gamma de texturitzants amb exemples pràctics per a la millor comprensió d’aquests productes. Tècniques aplicables a tots els tipus de restauració.

Textures avançada

Una explicació de la gamma completa de texturització, amb aplicacions més complexes. Aprendrem a combinar les textures entre si per aconseguir diferents resultats.

Tecnologia d’extracció del sabor

Des d’un torrat fins a un liofilitzat. En aquesta demostració teòrica es repassen els principals mètodes d’extracció i potenciació dels sabors, la majoria fabricats per Sosa Ingredients. Es realitza una cata organolèptica de tots i cadascun dels ingredients.

Els nostres tècnics

guillermo_corral2x2

Guillermo Corral

Aporta l'experiència en cuina moderna, sempre buscant l’equilibri perfecte entre tècnica, sabor, textura i procés.

Entusiasta, responsable, ambiciós i altament motivat, és un xef amb experiència internacional. Millor Plat i Millor Maridatge (Escola Joviat, 2007 i 2011) i Millor Xef Català (Sant Pol de Mar, 2011).

Formació a l’Escola Joviat (Barcelona) i experiència professional com a Xef de Partida en restaurants guardonats com Lasarte*** (peix), Hotel Arts (banquets), Mont Sant Benet (banquets), Les Voltes de Sant Sebastià (entrants i postres) i Lluçanés* (comis cuisine).

edu_azuaza2x2

Eduard Azuaza

Aporta l’experiència i professionalitat de la seva trajectòria i una visió moderna i innovadora de totes les variants de la pastisseria.

Amb una llarga trajectòria professional, ha sigut xef, propietari i cap de compres tot alhora. Format a les Escoles d’Hosteleria de Madrid i Girona, és col·laborador freqüent del programa Tàpies Variades (Catalunya Radio).

Durant més de 10 anys, ha sigut copropietari i cap de cuina de Les Voltes de Sant Sebastià, restaurant recomanat a la Guia Michelin. A més, és especialista en Cuina Italiana i del Piemont i té experiència en restauració a nombrosos establiments.

jean_200x200

Jean Sivieude

Diplomat en pastisseria i xocolateria, format en la tradició i la innovació.

Jove emprenedor, entusiasta de la seva professió, es va diplomar en pastisseria a la Ferrandi Paris Gastronomy School i en xocolateria a la EPMT Gastronomy School, totes dues a París, alternant els seus estudis amb el treball a Christophe Michalak Pastry.